MHP Rize İl Başkanı Serkan BİRBEN'DEN Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

MHP Rize İl Başkanı Serkan BİRBEN'DEN Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

“EFENDİLER YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ” GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele 29 Ekim 1923’te “Türk Milleti’nin karakter ve adetlerine en uygun irade “Cumhuriyet iradesidir” diyerek Cumhuriyeti ilan etmiştir.1925 yılından beri kutlanan Cumhuriyet Bayramı milli bayramlarımızdan biridir. Türk Milletine bırakılmıs en büyük miras olup 81 İl ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşku ve heyecanla kullanacak vazgeçilmez bir değerdir.

 Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele 29 Ekim 1923’te “Türk Milleti’nin karakter ve adetlerine en uygun irade “Cumhuriyet iradesidir” diyerek Cumhuriyeti ilan etmiştir.1925  yılından beri kutlanan Cumhuriyet Bayramı milli bayramlarımızdan biridir. Türk Milletine bırakılmıs en büyük miras olup 81 İl ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşku ve heyecanla kullanacak vazgeçilmez bir değerdir.

“Cumhur” kökünden türemiş olan “Cumhuriyet”  kelimesindeki cumhur: Halk demektir. Cumhuriyet ise halk yönetimi anlamına gelmektedir. Halkın kendini yönetmesi ilkesine dayalı olan bu yönetim biçiminde; demokrasinin ön planda olduğu halkın, hak ve hürriyetlerinin kanunlarla güvence altına alındığı bir modeldir.


 
Ülkemizin Cumhuriyetin ilanının 94.yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği  hedef olan “muasır medeniyetler seviyesi”ne  ulaşabilmemiz için; milletlerarası bağı güçlü, dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, büyük ve lider ülke konumuna gelmesi en büyük hedefimiz olması gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozacak ihanet şebekelerinin oyunlarına gelmeden cumhuriyetimizin 100.yıl dönümünde lider bir ülke yolunda elimizden gelenin de üstünde bir azimle çalışmak zorundayız.
15 Temmuz ihanetini bu ihanetin nedenlerini ve sonuçlarını iyi analiz ederek “Türk’ün Türk’ten” başka dostu yoktur sözünün mana ve ehemmiyetini iyi kavramak gerekmektedir. Zira her fırsatta ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Dil’ vurgusu yapan Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’i anlamak ve dinlemek büyük önem arz etmektedir. Tam bağımsız bir Türkiye için Milli bir doktrini olan Partimiz kurucu iradenin yanında be emrindedir.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Mensupları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına minnettardır.


 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere; bu vatanın kurtuluşu için mücadele ederken şehit düşmüş bütün kahramanların ruhlarının şad mekanları cennet olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.
“Ne Mutlu Türk’üm Diyene”



MHP Rize İl Başkanı Serkan BİRBEN
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.