KOTA DÜŞÜKLÜĞÜNE  GİDİLMESİ MECBURİYETTEN DEĞİL  ADETA KEYFİ UYGULAMADAN  KAYNAKLANMAKTADIR

KOTA DÜŞÜKLÜĞÜNE GİDİLMESİ MECBURİYETTEN DEĞİL ADETA KEYFİ UYGULAMADAN KAYNAKLANMAKTADIR

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av.Muhammet Kaçar 2.sürgün yaş hasdına başlanırken Çay Kur’un kota düşürmesini değerlendirdi.

Av.Muhammet Kaçar Saadet Partisi Rize İl Başkanı Ypatığı açıklamada;

Saygıdeğer hemşehrilerim ve çok kıymetli basın mensubu arkadaşlar;
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Öncelikle başlanılacak olan 2. Sürgün yaş çay kampanyasının tüm üreticilerimiz ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
2. Sürgün çay alım sürecinde Çaykur dekara uygulanacak olan kotada indirime giderek 500 kg olarak belirlemiştir. Bu uygulamaya geçmişten günümüze kadar devam edile gelmiştir.

Ancak bunun istisnası maalesef seçimlerin olduğu yıllardır. Bu da gösteriyorki kota düşüklüğüne gidilmesi mecburiyetten değil adeta keyfi uygulamadan kaynaklanmaktadır.

İktidar maalesef bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da kendi geleceğini öncelemektedir.
Çay Kur’un kota düşürmesi sonucu üreticimiz maalesef özel sektörün insafına terkedilmekte; bunun sonucunda da üreticilerimiz çayını taban fiyatın çok çok altında satmak zorunda bırakılmaktadır.
İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci ve ekonomik zorluklar dikkate alınarak nasıl ki; iktidar algı oluşturmak ve milletimizin tercihini etkilemek için seçim dönemlerinde kota düşüklüğüne gitmiyorsa içerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte de kotanın düşürülmemesi milletimizin menfaatine olacağından bu önerilerimizin gözardı edilmemesini hemşehrilerimiz adına tüm yetkililere duyurmayı zorunlu görüyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.