Karakaş: Rize STK Fuarı Açılışı 11 Ocak'ta Yapılacak

Karakaş: Rize STK Fuarı Açılışı 11 Ocak'ta Yapılacak

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Koordinatörü Vatan Karakaş, kentte 30 yerel sivil toplum kuruluşunun bir araya geleceği fuar kurulacağını, fuarın 3 gün ziyaretçilere açık olacağını söyledi.

 Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Koordinatörü Vatan Karakaş, Rize STK Fuarı ve Rize Sivil Toplum Diyaloğu sahne programının 11 Ocak Perşembe günü saat: 12.00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Rize STK Fuarı Açılışı” ile gerçekleştirileceğini açıkladı. Karakaş, aynı akşam aynı yerde saat: 18.00’de ise düzenleyecekleri Rize Sivil Toplum Diyaloğu 2018 Sahne Programı’nda panel bölümü ve Rize’ye Değer Katan STKlara hediye takdiminin yapılacağını kaydetti.

Karakaş, yaptığı açıklamada, “İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarının sorunlarının tespit edilmesi ve tespit edilen sorunlara yönelik çözüm amaçlı çalışmalar yapmak, Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliğini arttırmak amacıyla oluşturulan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu, aynı zamanda ilimize çalışmalarıyla katkı sağlayan değer katan örnek sivil toplum kuruluşlarını onure etmek ve diğer sivil toplum kuruluşlarını da teşvik ederek yapılan çalışmaların etkinliğini arttırmak amacıyla faaliyetler düzenlemektedir.

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ile 24 Aralık 2016 tarihinde ‘Rize Sivil Toplum Kuruluşları Yerel İşbirliği Çalıştayı’ gerçekleştirilmiş, sonrasında çalıştay sonuçlarının değerlendirildiği ve Rize’ye değer katan, aktif ve başarılı olan derneklere teşekkür plaketi takdim edildiği ‘Rize Sivil Toplum Diyaloğu 2017 Sahne Programı’ düzenlenmiştir.

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz sahne programı öncesinde ilimizdeki yerel STKların bir araya geleceği bir fuar alanı oluşturulacaktır. Fuar alanı yaklaşık 30 yerel sivil toplum kuruluşunun katılımı ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda kurulacaktır. Sivil Toplum Kuruluşları kendilerini tanıtma ve dernek faaliyetleri kapsamında ürettiklerini sergileme imkanı bulacaklardır. Rize STK Fuarı açılışı 11 Ocak 2018 Perşembe günü 12.00’da yapılacaktır. Fuar alanı 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 17.00’a kadar ziyarete açık olacaktır.

11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 18.00’da düzenleyeceğimiz Rize Sivil Toplum Diyaloğu 2018 Sahne Programı’nda panel bölümü ve Rize’ye Değer Katan STKlara hediye takdimi olacaktır. Panelde STK-Kamu-Yerel İşbirliği konusu ele alınacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.