KARADENİZ KRİTERYUM YARIŞLARI Çayeli'nden Yapılacak

KARADENİZ KRİTERYUM YARIŞLARI Çayeli'nden Yapılacak

KARADENİZ KRİTERYUM YARIŞLARI 04 KASIM 2017 ÇAYELİ/RİZE

 TÜRKİYE

BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

 

SAYI    :T.B.F.B/                                                                                                                                                                                         …/10/2017
KONU :
 Karadeniz Kriteryum Yarışları

 

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                                                              …………………………

Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan “Karadeniz Kriteryum Yarışları”  4 Kasım 2017 tarihinde (yol hariç) Rize’nin Çayeli ilçesinde yapılacaktır.

1-) Yarışmanın sporcu kayıtları 3.Kasım.2017 tarihinde saat:16.00’da, Çayeli Sahil Otel’de yapılacaktır. Saat 18.00’den sonra kayıt yapılmayacaktır. Sporcular ulusal kategoriler için 2017 sezonu vizeli GHSIM lisanslarını, kayıtlar sırasında teslim edeceklerdir. Kulüplerimizde bulunan yabancı uyruklu sporcularda da 2017 yılı GHSIM lisansı mecburi olup, GHSIM lisansı olmayan hiçbir sporcu yarışmaya alınmayacaktır. Kulüpler 2017 sezonunda Büyük Erkekler kategorisinde en fazla 10 sporcu ile yarışa katılabilirler.
Yarışmanın teknik toplantısı saat 18.00’de aynı yerde yapılacaktır. Teknik Toplantıdan sonra akşam yemeği ve 4 Kasım 2017 tarihinde sabah kahvaltısı Çayeli Spor Kulübü tarafından verilecektir.

2) Yönetim Kurulumuzun 06 Mart 2017 tarihli kararı gereği; müsabakalarımıza katılan kafilelerde uygulanacak yeni harcırah sistemi aşağıda belirtilmiştir.

         1-6   sporcu dereceye girerse  1 Antrenör

        7-11 sporcu dereceye girerse  1 İdareci, 1 Antrenör, 1 Mekanisyen en fazla 2 kişi 

         (2 Antrenör), (1 Mekanisyen, 1 Antrenör), ( 1 İdareci, 1 Antrenör)

        12-12 üstü  sporcu dereceye girerse  1 İdareci, 1 Antrenör, 1 Mekanisyen, en fazla 3 kişi

         (3 Antrenör), (2 Antrenör, 1 Mekanisyen) , (1 Antrenör, 1 Mekanisyen, 1 İdareci), (2 Antrenör, 1 İdareci) 

Not: (Büyük Bayan, Genç Erkek, Genç Bayan, Yıldız Erkek A, Yıldız Erkek B, Yıldız Bayan kategorileri için geçerlidir)

3) Federasyon Faaliyet Programı’nda yer alan Yol Yarışları’nın kayıtları internet üzerinden Federasyon sitesinde ilgili bölümden yapılmaktadır. Söz konusu kayıtlar, Teknik Toplantı’dan önceki gün saat 24’te kapanacaktır. Kayıt yaptırmayan sporcular yarışlarda start alabilecekler, ancak zamanında kayıt yaptırmayan kulüpler ve ferdi sporcular, her sporcu için 50 TL geç kayıt ceza ücreti ödeyecektir. Ceza dekontunu Federasyon’a ibraz etmeyen sporcuların harcırahları ödenmeyecektir.

4) Yol Yarışları Teknik Toplantı’larında, her kulübü temsilen, kulübün kafile listesi üzerinde belirleyeceği en fazla iki kişi katılabilir, teknik toplantılarda bu hususa uymayanlar toplantı salonu dışına alınacaktır.

5) Müsabaka sonucunda derece yapan sporcular podyuma bisikletçi kıyafeti ile çıkmak zorundadır.

6) Müsabaka sonucunda derece yapan sporcular podyuma bisikletçi kıyafeti ile çıkmak zorundadır. Ancak kaza yapmış sporcular için ve çok olumsuz hava koşullarında yapılacak seremonilerde istisna tanınabilir. Podyuma çıkmayan sporcunun derecesi ve puanı bir sonraki sporcuya aktarılır.

7) Yarışmalara Büyük Erkek ve Genç Erkek kategorilerindeki Kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılabileceklerdir.

a) Yol yarışları Genç Erkek kategorisinde %20 zaman barajı uygulanacaktır. Büyük Erkekler kategorisinde %15 zaman barajı uygulanacaktır.  ( Teknik kurulunun 21.Temmuz.2015 tarihli kararı )

8) Yarışmalarda ;

a) Toplantı saatinde bulunmayan antrenör ve sporcuların harcırahları, geldikleri güne göre yapılacaktır.

b) Ferdi olarak illerden katılan sporcuların yanında gelen idareci ve antrenörlere herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Ancak, Kulüplerin İl Müdürlüğü listesinde yazılan ve kategorilerde toplam 2’den fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanan Kulüp antrenörüne, harcırahları merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.

c) Kafile listesini Teknik toplantıda teslim etmeyenlere Harcırah Bordrosu düzenlenmeyecektir.

9)  İllerden katılan ferdi sporcular ve Kulüp Takımları; bulundukları ilin  Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerinin aslını Yarışma Komiserine onaylattıktan sonra Federasyon Görevlisine Teknik toplantı başlamadan vereceklerdir. Kafile listeleri harcırah ödenmesine esas olacaktır, kafile listesi getirmeyen illerin ferdi sporcuları ve kulüplere harcırah ödenmeyecektir. Harcırahlar; Kulüplerin ve ferdi sporcuların hesaplarına yatırılacağından, banka bilgilerini yanlarında getireceklerdir. (Banka Adı ve Iban Numarası)

10)  Federasyonca harcırah ödenmeyen antrenör ve sporcuların yolluk ve harcırahları imkanlar dahilinde İl Müdürlükleri tarafından karşılanabilecektir.

11) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında Milli Takım kıyafetlerini giymeleri yasaktır. UCİ K.3.1 maddesine istinaden, Sporcular kulüp adına koşuyorsa kulüp forması, ferdi koşan sporcu tek renk taşıyan forma giyeceklerdir. Kurala uymayan sporcuya start verilmez.

12) Formalarında sponsor reklamı olanlar, Federasyona sponsorluk antlaşmalarını bildirmek durumundadırlar. Kulüpler ve ferdi sporcular, kayıt yapılırken sponsorluk antlaşmalarını Yarış Komiserine ibraz etmek zorundadır. Yarış Komiserine sponsor antlaşmasını ibraz edilmeyen forma ile yarışmaya başlatılmayacaktır.

13) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında dünya şampiyonu renkleri taşıyan forma, tayt, aksesuar, vb. giysileri ve 2017 yılında UCI’a kayıtlı profesyonel bisiklet takımlarının formalarını giymeleri yasaktır.

14) Kafile listelerinde belirtilen kategoriler ve bilgiler eksiksiz bir şekilde girilecektir.

15) Yarışma talimatı ve müsabaka programı ekte ilişikte sunulmuştur.

 

Bilgilerinizi ve İliniz kulüplerine duyurulması hususunda gereğini arz ederim.

 

EKLER         :

EK-1 Yarışma Yol Talimatı
EK-2 Müsabaka Programı
EK-3 Kafile Listesi

DAĞITIM    :
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ( İlgili İller)

                                                                                                                                                          

Beştepe Mahallesi Yaşam Caddesi Nergis Sokak No:7/A Kat:8 Daire:15 Yenimahalle/ANKARA (ViaTower İş Merkezi)
Telefon : 0 312 310 96 13  Fax : 0 312 312 12 75   E-mail : 
info@bisiklet.gov.tr
Web Adresi : 
www.bisiklet.gov.tr

 

TÜRKİYE BİSİKLET  FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

YARIŞMA YOL TALİMATI

 

YARIŞMANIN ADI          :  Karadeniz Kriteryum Yarışları (Büyük Erkek, Genç Erkek)

YARIŞMANIN YERİ        :  Rize / Çayeli

YARIŞMA TARİHİ           :  4 Kasım 2017

 

YARIŞMA TALİMATI   :

  • Kulüp sporcuları, kulüplerini temsil eden (tek tip) formalarıyla yarışacaklardır. Uygun forma ile yarışa hazır olamayan takımlardan kulüp idarecileri sorumlu tutulacak, uygun forması olmayan sporcular takım puanlamasına alınmayacaklardır.
  • Yarışmalarda ihtar alan İdareci, Antrenör, Sporcu ve takımların Merkez Hakem Kurulu Cezaları uygulanacaktır.
  • Teknik toplantıya (geçerli mazereti olmadan) katılmayan, onaylı listeleri ile 2017 sezonu vizeli lisanslarının aslı olmayan kulüp takımları veya ferdi sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Sporcu lisanslarının fotokopisi ya da faksları kabul edilmeyecektir. Kulübünde yabancı uyruklu sporcusu olanlar, yarışmaya GHSİM lisansı ile katılabileceklerdir.
  • Yarışmalarda sporcuların kask takma mecburiyeti vardır.
  • Yarışmalar UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun geçerli Yönetmelikler çerçevesinde koşulacaktır.
  • Yaş kategorileri ve bu kategorilerin dişli statüleri aşağıdaki tablodadır:

 

  Kategori Yaş Doğum Yılı Dişli Statüsü Tavsiye Edilen* Zaman Barajı

 

Yeni

ERKEK            
Büyük 19 ve üstü 1998 ve önce %15
Genç 17-18 1999-2000 7,93 metre 52*14-46*12 %20

 

  • Tavsiye Edilen dişli oranıdır. Yukarıdaki sütundaki dişli statüsünde belirtilen değeri mutlaka sağlamak kaydıyla, muadili dişli oranları kullanılabilir.
  • Sporcular gerektiğinde kontrol edilmek üzere nüfus cüzdanlarını yanlarında bulunduracaklardır.
  • Yarışmanın bitiminden sonra yapılacak olan itirazlar 1 saat içinde yarış komiserine bizzat yazılı dilekçeyle, ve 50 TL’nin Federasyon yetkilisine verilmesi kaydıyla yapılacaktır. Kesinlikle sözlü itirazlar kabul edilmeyecektir. Yarış komiserine verilen dilekçe işleme alınacak olup haklı olanların parası iade edilecek, haksız olanların parası Türkiye Bisiklet Federasyonun 711/6299141 nolu Garanti Bankası hesabına gelir olarak kaydedilecektir.
  • Yapılacak her yarış sonunda ilk üç sırayı alacak sporculara madalyalar ve Genel Takım Klasman ilk 3 sırayı alacak takımlara kupaları Federasyonumuz tarafından verilecektir.
  • Yarışmalarda sakatlanarak devam edemeyeceği doktor raporu ile onaylanan sporcularla Teknik Kurul, Hakem Komitesince onaylı, teknik arızası bildirilen sporculara (Teknik Komite Kararı ile) sıralamada yer almaları ve Federasyonumuzca ödeme yapılacak, kontenjanı aşmamak kaydıyla harcırahları Federasyonca ödenecektir.
  • Yarışmalarda doping kontrol uygulamaları yapılacaktır. Numune istendiği halde, numune vermeyen, doping kontrol görevlilerinin talimatlarına uygun hareket etmeyenler ilgili yönetmelikler uyarınca ceza alacaklardır.
  • Yol Yarışlarında bir kategoride yarışın yapılabilmesi için en az 3 kulübün ve toplamda en az 6 sporcunun katılması zorunlu tutulacaktır. Her iki şartın bir arada sağlanamaması halinde o kategorideki yarış iptal edilecektir.

Bu talimatta yer almayan konularda karar alma yetkisi Federasyon Başkanı veya yetki vereceği kişiye aittir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.