IHH İftar Tırı Salı Günü Rize'de !

IHH İftar Tırı Salı Günü Rize'de !

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gezici aşevi TIR'ı, Rize’ye geliyor.23 Haziran Salı günü Sahil Camii önünde kapalı alanda yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği verilecek.

Rize İHH dan yapılan yazılı açıklamada; daha önceRize Cumhuriyet Meydanında planlanan İftar programının aşırı yağışlar nedeni ile Rize Sahil Camii önünde kapalı alanda yapılacağı ifade edildi.

İHH tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan etkinliğin bu yıl Rize’de gerçekleşeceğini söyleyen Rize İHH Başkan Yardımcısı Osman GÖKER , tüm vatandaşları iftar yemeğine davet ederek, "Tüm halkımızla iftar yapmak ve bu iftar coşkusunu paylaşmak için Sahil Camii önündeki çadırımıza bekliyoruz. İnşallah bu iftarlarla Ramazan'da paylaşmayı ve bir arada olmayı yaşayacağız. Tüm kardeşlerimizi aileleriyle birlikte bekliyoruz.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu bilinçle 24 yıldır durmaksızın çalışıyor, bu özel zamanlarda yaptığımız iyiliklerin bereketlenerek kıtalar aşacağına inanıyoruz" dedi.
          
Rize İHH’nın faaliyetleri konusunda da bilgi veren Göker; Çayeli temsilciliğimiz ile birlikte bu yıl Somali ve BurkinoFasoda toplam 2 adet su kuyusu açmak için kampanya başlattıklarını ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu konuda desteklerini beklediklerini ifade etti. Ayrıca Nepalde yaşanan deprem felaketi nedeni ile bu ülkede yaşayan Müslüman kardeşlerimize için başlatılan Nepal İslam Kültür Merkezi inşaatına destek olunması amacıyla Rize’de bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu yıl Ramazan Kumanyası dağıtım kampanyasında Rize Merkezde 330 Çayeli Temsilciliğimiz aracılığı ile 200 muhtaç aileye yardım ettiklerini ifade edenGöker, Rizeli yardımsever vatandaşlarımız sayesinde  Rize’de 40, ülke genelinde de 170 yetime  sponsor olunduğunu,bu yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması için faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Sözlerinin şöyle tamamlayan Göker;"2015 Ramazan kampanyamız çerçevesinde her yıl olduğu gibi yine kumanya dağıtımları, iftar programları, gezici aşevi ile toplu iftar programları, yetim giydirme organizasyonları ve eğitim yardımları yapacak siz hayırsever Türkiye halkından emanet aldığımız zekat, fitre ve her türlü ayni ve nakdi bağışı savaş, afet ve yoksulluk yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz.

Çünkü biz, bir yetimin, kimsesizin, kapısı çalınmayan bir yaşlının tebessümüne, dilindeki duaya talibiz. İyiliğiniz bereketli olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.