Hikmet Ayar’dan Çay Fiyatı Değerlendirmesi Ayar: 2002 Yılında Çayın Fiyatı 22 Cent’ti

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NDAN AFFINI İSTEYEN HİKMEK AYAR, ÇAYTV'DE KATILDIĞI CANLI YAYINDA DESTEKLEME İLE BİRLİKTE 19 TL OLAN YAŞ ÇAY ALIM FİYATININ KÜMÜLATİF BAKILDIĞINDA ENFLASYONUN BİR PUAN ÜZERİNDE OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendi. Çay üreticileri destekleme ile birlikte 19 TL olarak açıklanan fiyatı yeterli bulmadı. Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Partinin iktidar olduğu yıldan 2024 yılına kadar çay fiyatına yapılan zamları istatistikler ile açıkladı. 2002 yılında çayı 22 Cent fiyatı ile teslim aldıklarını belirten Ayar, Enflasyonun %18.4 olduğu 2003 yılında çaya 40.6 zam yaptıklarını açıkladı.

AYAR: “ÇAYA EN İYİ VERİLEN İKİNCİ ZAMDI”

2023 yılı enflasyonundan örnek vererek çaya yapılan zammı söyleyen Hikmet Ayar, “Çaya en iyi verilen ikinci zamdı” dedi.

AYAR: “AK PARTİ HİÇ BİR SEÇİMDE ENFLASYONUN ALTINDA ZAM VERMEMİŞTİR”

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, bugüne kadar Ak Parti’nin hiçbir tarım ürününe enflasyonun altında zam vermediğini belirtti.

AYAR: “CUMHURBAŞKANIMIZDAN FIRÇA YEDİM”

Hikmet Ayar, Üreticinin alnın teri kurumadan çay paralarının hesaplarına yattığını söyledi.

AYAR: “19 TL KÜMÜLATİF BAKILDIĞINDA ENFLASYONUN BİR PUAN ÜZERİNDEDİR”

Ayar, Destekleme ile birlikte 19 TL olan Yaş çay alım fiyatının kümülatif bakıldığında enflasyonun bir puan üzerinde olduğunu ifade etti.

AYAR: “BU ÇAYA SAHİP ÇIKMAK DEĞİL”

Çay fiyatını eleştirmek için yapılan bazı eylemler üzerinden konuşan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar,  “bu çaya sahip çıkmak değil” açıklamasında bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.