HAYDI ARKADAŞLAR KEFKEN KAMPINA!

HAYDI ARKADAŞLAR KEFKEN KAMPINA!

HAYDI ARKADAŞLAR KEFKEN KAMPINA!

Ardeşen Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle başarılı öğrencileri 17-23 Ağustosta 45 erkek öğrenci, 20-26 Temmuzda 45 kız öğrenci  Kefken Yaz Kampı’na  götürüyor.

 Ardeşen Belediyesi ve Ardeşen Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine edeceği 90 kişilik öğrenci ve öğretmenlerden oluşacak iki otobüsle öğrencilerimizin unutamayacağı fırsatı Beyoğlu Belediyesi Kefken Yaz Kampı’na bir haftalık kampla ödüllendiriyor. Bu kamp projesi, Rize Valiliği Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma RENK Projesi kapsamında Ardeşen’de uygulanacak ve geliştirilecek gençlik politikalarının destekleyici koludur.

KAMPA KİMLER KATILABİLİR?

15 Haziran 2004 yılında öğrencilerin kullanımına açılmış olan kampa, Ardeşen İlçesi sınırları içerisinde okuyan 12 – 18 yaş aralığındaki belli dereceye girmiş öğrenciler katılabilirler.   

KAMP HAKKINDA

 

Beyoğlu Kefken Çevre ve Yaz Kampı, Beyoğlu Belediyesi’nin Çevre ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile kurmuş olduğu, Beyoğlu’ndaki 13 -18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik bir yaz kampıdır.

46 dönüm üzerinde kurulu olan kamp  sınırları içinde 45 adet ev, yemekhane, kafeterya, bilgisayar ve toplantı salonu, psikolojik danışman odası, lobi ve revir bulundurmaktadır.

 

Kampta öğrenci ve misafirlere daha iyi hizmet vermek, ihtiyaçlarını karşılamak için, İdari Amir, Büro Çalışanları, Öğretmenler, Psikolojik Danışman, Doktor, Hemşire, Yemekhane Personeli, Güvenlik Personeli, Teknik Eleman, Temizlik Görevlisi olmak üzere toplam 55 personel hizmet vermektedir.

 

 KEFKEN

Kefken Marmara Bölgesi, Kocaeli İli ve Kandıra İlçesine bağlıdır. Güneybatısında Kerpe, kuzeydoğusunda Cebeci, Dikili, Çamkonak, güneyinde Kurtyeri-Doğanlar Köyü ile çevrilidir. Kefken ve civarı yeryüzü şekilleri açısından, denizin ortalama birkaç metre yüksekliğinde ufak tepeliklerden oluşur. Yörenin en yüksek noktası, 400 metre yüksekliği ile Kefken - Kandıra arasındaki Baba Tepesidir. Kefken’in tek akarsuyu, Kurtyeri Köyünden başlayıp Kumcağız sahilinde denize dökülen 7,5 km.lik Kumcağız Deresidir. Ayrıca Çamkonak yakınlarında Gizli Göl veya halk arasındaki adıyla Kamış Gölü yer almaktadır. Kefken’in iklimi Karadeniz ikliminin özelliklerini taşımaktadır. Kışın kuvvetli batı ve kuzey rüzgârlarının etkisinde kalan yöre, yazın nemli ve sıcaktır. Kıyı boyunca çok çeşitli bitki örtüsü vardır. Ormanlarda meşe, gürgen, kızılcık, kestane, ıhlamur gibi tabi ağaçlar vardır. Bunun yanı sıra Orman Bakanlığının çalışmaları sonucunda değişik yerlerde çam ormanları da vardır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.