Genç RİSİAD’dan Kan Bağış kampanyası

Genç RİSİAD’dan Kan Bağış kampanyası

Genç RİSİAD’dan Kan Bağış kampanyası

 Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Genç Girişimciler Komisyonu, Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi aracılığıyla kan bağış kampanyası düzenledi.

RİSİAD Dernek merkezinde yapılan bağış kampanyasının ilk bağışını RİSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Fatih Erten ve Genç Girişimciler Komisyonu üyesi Fatih Külünkoğlu yaptı.

Bağışta RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Fatih Erten;” Kanın vücut için önemini anlatmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Ama insanımız sadece kan ihtiyacı olduğu zaman bunun fakına varıyor. Vücut için bu kadar değerli olan ve insanımızda farkındalık yaratmak ve bir nebze de olsa kan ihtiyacına katkıda bulunmak için, derneğimizin genç üyeleriyle böyle bir kampanya düzenledik. Organizasyonun ilk olmasına rağmen fena bir katılım olmadı. RİSİAD Genç Girişimciler Komisyonu olarak ilk kez düzenlediğimiz bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Kampanyaya katılanlara teşekkür ediyor ve bundan sonraki organizasyonlara daha çok katılım olacağını düşünüyorum.” dedi.


Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Ali Öner ise;”İlimizde yıllık kan ihtiyacımız 12.000 ünite civarındadır. Hala Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi (KBM) olarak hedefimiz yılsonuna kadar bu yıl için 9.500 ünite iken 8.700 ünite civarında kalacağımız öngörülmektedir.

Kan hiç şüphesiz vücutta durmadan çalışan en önemli organımızdır. Dolaşan kan miktarı günlük 10 tondur. Bunun için kalbimiz 30 ton su pompalamış kadar yorulmaktadır. Çünkü kanın suya göre yoğunluğu fazladır. Eğer kişide kan miktarı artarsa yani kan yoğunsa kalp üç kat daha fazla yorulacak demektir.

Dolayısıyla kan miktarı yüksek olanların kan vermesi kesinlikle faydalıdır. Kan hücrelerinin yenilenmesi genç hücrelerin dolaşımda olmasından ziyade, toplumdaki her 5 erkekten 1’inde kan değeri yüksektir ve sağlıkları için kan vermeleri gerekmektedir.

Ancak kanı sağlığımıza faydasından ziyade her gün toplanan 6.000 ünite kanın yüzlerce insanın hayatının kurtulmasına vesile olduğu unutulmamalıdır. Asıl hedef bu olmalıdır.”dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.