ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI, ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALARDA BİR MÜJDEYİ DAHA DUYURARAK EYLÜL AYINDA VAN'DA OLMAK ÜZERE ORDU VE RİZE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARININ YAPILACAĞIN

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI, ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALARDA BİR MÜJDEYİ DAHA DUYURARAK EYLÜL AYINDA VAN'DA OLMAK ÜZERE ORDU VE RİZE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARININ YAPILACAĞINI BİLDİRDİ

3 noktada sondaj çalışmaları başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu kapsamda yeni bir çalışmayı duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Eylül ayında Van olmak üzere Ordu ve Rize'de de yeni sondaj çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.

"Gabar keşfini önemli yapan unsurlardan biri dışa bağımlılık"
"Hem Ordu’da hem Rize’de hedeflediğimiz sahalar var"

Önümüzdeki dönemde sondaj yapmayı planladığımız alanlardan bir tanesi Orta ve Doğu Karadeniz. Hem Ordu’da hem Rize’de hedeflediğimiz sahalar var. Geçmişte açıkçası Karadeniz de biz kuyular kazdık.

Onun dışında yeni müjde iki şekilde gelir. Bir daha önce yapılmamış bir sahada sondaj yapmanız. İki rezerv miktarının artması şeklinde olabilir.

Bu konuda kazdığımız en önemli kuyulardan bir tanesi Akdeniz sondajıdır. Önümüzdeki dönemde Van’da Hakkari’de kazmayı planladığımız arama sahalarımız var.

Kaynak : ensonhaber

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.