DOKA’dan İmalat Sanayine 400 Bin TL Hibe
DOKA’dan İmalat Sanayine 400 Bin TL Hibe
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Rize Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Fatih Özdemir istihdamı ve katma değeri yükseltmek ve bu sayede Bölge ekonomisinin rekabet gücünü artırmak amacıyla “İmalat Sanayi Mali Destek Programı” kapsamında KOBİ’lere 400 bin TL’ye kadar hibe vermek için ilana çıktığını söyledi.
Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen DOKA İmalat Sanayi Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısına katılan Uzman Fatih Özdemir DOKA’nın KOBİ'lere yönelik çıktığı destek programı hakkında bilgi verdi. Toplam bütçenin 10 milyon olduğunu belirten Özdemir “KOBİ’lerin sunacağı projelere asgari 40 bin, azami 400 bin TL hibe desteği sağlanacak. Ajansın faaliyet gösterdiği Düzey 2 bölgesinde (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) kayıtlı olan veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu bölgelerde bulunan imalat sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ niteliğindeki kâr amacı güden gerçek ya da tüzel kişiler başvurabilir. Bölge’de imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, ar-ge, reklam, tanıtım, yenilikçilik, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik ve dışa açılım düzeylerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Desteklenecek sanayi dalları ise Gıda ürünlerinin imalatı, İçeceklerin imalatı, Tekstil ürünlerinin imalatı, Giyim eşyalarının imalatı, Deri ve ilgili ürünlerin imalatı, Ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç); saz, saman ve benzeri malzemelerden örülerek yapılan eşyaların imalatı, Kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, Kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, Diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, Ana metal sanayi, Fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç), Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, Elektrikli teçhizat imalatı, Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, Diğer ulaşım araçlarının imalatı, Mobilya imalatı ve diğer imalatlardır” dedi.
RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu DOKA’nın sağladığı bu fırsatı imalat yapan ve yapmayı düşünen KOBİ’lerin en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğine vurguladı. Külünkoğlu, “800 bin liralık bir projesi olan işletme, bunun 400 binini hibe olarak alabilir. KOBİ'ler bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve proje hazırlamalıdır. Bu tip fırsatları iyi değerlendiren işletmeler daha hızlı bir büyüme göstermektedir” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.