Cemil Çolak: “Bir Kamyon Çayı Ulus Meydanının Önüne Dökecektim”

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CEMİL ÇOLAK , ÜRETİCİDEN 12 TL VE ALTINDA DÜŞÜK FİYATA YAŞ ÇAY SATIN ALAN ÖZEL SEKTÖR FİRMALARININ YETKİLİLERE SESLENEREK , “O PARA ONLARA HELAL DEĞİL, ONUN HAYRINI GÖREMEYECEKLER” DEDİ

YEŞİL ALTIN ‘ÇAY’DAKİ SORUNLAR HALKIN KANALI ‘ÇAY TV’DE KONUŞULUYOR
CEMİL ÇOLAK: “ÇAYKUR’UN ASLA SUÇU YOK”

2024 Yaş çay alımları devam ediyor. Çay müstahsili bu yıl çayını satamamaktan şikayetçi. Özellikle 2. sürgünde izdiham yaşandı. Çayını bir an evvel toplayıp bitirmek isteyen üretici Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki fabrikalarda yoğunluğa sebep oldu. Çaykur izdihamın önüne geçebilmek için kontenjan uygulaması yaptı. Bu süreçte özel sektörde yaş çayın fiyatını kilogram başına 12 TL’ye kadar düşürdü. Bu süreç hem üreticiler hem de Çaykur için oldukça sancılı geçti. İzdihamın en büyük sebebi olarak ise son dönemde sıkça kullanılan elektrikli çay motorları neden olarak gösterildi. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan Çay’daki sorunları gündeme taşıyan Çay TV üreticinin sesini duyurmaya devam ediyor. Çay TV’de yayınlanan Mustafa Yücel Yazıcı’nın sunduğu A’den Z’ye programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, yaş çay alımlarında yaşanan sıkıntılarla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı, Rize Milletvekilleri ve Ticaret Borsasını sorunlu tuttu. 


ÇOLAK: “SİZ BİZİM AKLIMIZLA OYNUYOR MUSUNUZ?
Bölgenin kanayan yarası olan Çay kanununa değinen Cemil Çolak, geçen yıl hazırlanan taslak ile ilgili saçtı ağzını yumdu gözünü. Çolak, sorumluları da topa tuttu.


ÇOLAK: “O PARA SANA HELAL Mİ? 
Üreticiden 12 TL ve altında düşük fiyata yaş çay satın alan Özel sektör firmalarının yetkililere seslenen Cemil Çolak, “o para onlara helal değil, onun hayrını göremeyecekler” dedi.


ÇOLAK: “BİR KAMYON ÇAYI ULUS MEYDANININ ÖNÜNE DÖKECEKTİM”
Yaş çay fiyatı üzerinden eleştirisini dile getiren Çolak; “eğer ben Rize Milletvekili olsaydım bir kamyon çayı Ulus meydanının önüne dökecektim” dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.