ÇAYKUR'dan Önemli Duyuru: Yaş Çay Alımları Artık Çay Bezi ile Yapılacak

ÇAYKUR'dan Önemli Duyuru: Yaş Çay Alımları Artık Çay Bezi ile Yapılacak

ÇAYKUR'DAN ÖNEMLİ DUYURU: YAŞ ÇAY ALIMLARI ARTIK ÇAY BEZİ İLE YAPILACAK

ÇAYKUR, çay üreticilerini ilgilendiren önemli bir karar aldı. 15 Ağustos'ta başlayan 3. sürgün alımları devam ederken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yaş çayın yanma riskini azaltmak amacıyla alımların çay torbası yerine çay bezi ile yapılacağı açıklandı.

ÇAYKUR, üreticilere gönderdiği kısa mesajla (SMS) çayların hasat edilmesi konusunda acele edilmemesi ve çayların evsafa uygun şekilde toplanması için uyarılarda bulundu. Mesajda, hasat edilen çayların alım yerlerine torba ile getirilmemesi gerektiği vurgulandı. ÇAYKUR, yaş çayın torbada taşınmasının sıcak havalarda yanma riskini artırdığına dikkat çekerek, tüm alımların çay bezi ile yapılacağını belirtti.

Bu kararın, çayın kalitesini korumak ve üreticilerin emeklerini ziyan etmemek adına alındığı ifade edildi. ÇAYKUR yetkilileri, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu dönemde üreticilerin, hasat ettikleri çayı torba yerine çay bezi ile alım noktalarına ulaştırmalarının hem kaliteyi hem de üreticilerin kazancını korumak için önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.