ÇAYKUR, Organik Çay Üreticilerine Destek Ödemelerine Başladı

ÇAYKUR, Organik Çay Üreticilerine Destek Ödemelerine Başladı

ÇAYKUR, BU YIL ORGANİK ÇAY ÜRETİCİLERİNE SAĞLADIĞI DESTEKLERDE ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİĞE GİTMİŞTİ. BU YENİ UYGULAMA KAPSAMINDA, ORGANİK ÇAY ÜRETİCİLERİNE DEKAR BAŞINA 10.000 TL DESTEKLEME ÖDEMESİ 29 AĞUSTOS’TA YAPILACAK. HESAPLARDAN 30 AĞUSTOS’TA ÇEKİLECEK

ÇAYKUR, bu yıl organik çay üreticilerine sağladığı desteklerde önemli bir değişikliğe gitti. Daha önce kilogram bazında yapılan teşvik ödemeleri, artık alan bazlı olarak gerçekleştirilecek. Bu yeni uygulama kapsamında, organik çay üreticilerine dekar başına 10.000 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Destek ödemelerinin ilk taksiti 29 Ağustos 2024 tarihinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacak. Üreticiler, 30 Ağustos 2024 Cuma gününden itibaren bu ödemeleri çekebilecek. ÇAYKUR, ikinci taksit ödemelerini ise Kasım ayı sonunda yapmayı planlıyor.

ÇAYKUR ayrıca, 2024 yılı yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira olarak belirledi ve bu ödeme de üreticilerin hesaplarına aktarılmaya devam ediyor.

Bu yeni uygulama ile ÇAYKUR, organik çay üretim süreçlerinin daha sürdürülebilir ve verimli bir hale gelmesini hedefliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.