Çayeli Bakır’dan Doğaya ve Arıcılığa Katkı: 1200 Fidan Toprakla Buluştu
ÇAYELİ İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN MADEN İŞLETMELERİNDEN ÇAYELİ BAKIR, ÇEVRE ODAKLI YENİ BİR PROJEYLE DİKKAT ÇEKTİ. ŞİRKET, ÇALIŞAN SAYISI KADAR KESTANE FİDANI DAĞITARAK DOĞAYA KATKI SUNDU
Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen maden işletmelerinden Çayeli Bakır, çevre odaklı yeni bir projeyle dikkat çekti. Yörede kestane ağaçlarının kuruması üzerine harekete geçen şirket, çalışan sayısı kadar kestane fidanı dağıtarak doğaya katkı sundu.
Fidanlar, Çayeli ilçesine bağlı belde ve köylerde toprakla buluşturulurken, bu adımın bölge arıcılığına da ciddi katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle kestane balı üretimiyle bilinen Çayeli’nde yapılan bu girişim, yöre halkından da tam destek aldı.
Çayeli Bakır İşletmeleri Dış İlişkiler Süpervizörü Cemil Yarıkan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yöredeki ağaçların durumu bizi harekete geçirdi. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazıcılar Mahallesi Muhtarı Barış Yazıcı ise 2024’te yapılan dağıtımın ardından bu yıl da mahalle halkının projeye yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Bugüne kadar 1200’ün üzerinde fidanın toprakla buluştuğu projeyi Çayeli Bakır, her yıl düzenli olarak sürdürmeyi hedefliyor.
Bu çevre dostu çalışma, hem doğaya verilen önemi hem de bölge ekonomisine yönelik duyarlılığı ortaya koyuyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.