Ayder Kardan Adam Şenliği iptal mi devam mı?

Ayder Kardan Adam Şenliği iptal mi devam mı?

Ayder Kardan Adam Şenliği'nin iptali için başlatılan çalışmaların ardından program organizatörlerinden ÇADOSK tarafından bir açıklama yapıldı:

Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Osman Demirci, kulübün 2. başkanı Mehmet Şahin’in geçirdiği dağ kazası sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermesi nedeniyle Ayder Kardan Adam Şenlikleri’nin iptal edilmesi yönünde başlatılan kampanyanın aksine şenliklerin yapılacağını açıkladı.

Demirci, yaptığı açıklamada, “Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Ayder Turizm Derneği ile yaptığımız görüşmeler sonucu ortak bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Kardan adam Şenlikleri Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübünün kış etkinliğidir. Fakat yıllar geçtikçe büyüyen şenliklerimiz Turizm ve Kültür Bakanlığı denetiminde ulusal bir boyuta ulaşmış ve yerel bir festival olmaktan çıkmıştır. Kardan Adam Şenliklerinin Düzenlenmesinde Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü olarak tek başımıza karar alamamaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra 12 Kurumdan oluşan tertip komitesiyle alınan kararlar doğrultusunda 2–3 Şubat 2013 tarihinde Çamlıhemşin Ayder Turizm Merkezinde düzenlenecek olan 6. Kardan Adam Şenlikleri hazırlıklarının sonuna yaklaşılmış bulunmaktayız. Takdir edersiniz ki 12 kurumun bulunduğu komitede kulübümüzün tek başına kararlar alması mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

ÇADOSK Başkanı Demirci, 2. başkan Mehmet Şahin’in yaşadıklarından kendilerinin de üzüntü duyduğunu belirterek, “Kulübümüzün profesyonel sporcusu, eğitmeni ve 2. Başkanı, değerli kardeşimiz, dostumuz Mehmet Şahin’in geçirmiş olduğu talihsiz kaza herkesi olduğu gibi Çamlıhemşin Doğa Sporları ve İhtisas Kulübü ailesini de derinden etkilemiştir. Dualarımız ve pozitif enerjimiz hep onun yanındadır. Bizler eminiz ki en kısa zamanda tekrar aramıza dönecek. 2–3 Şubat’ta içimiz buruk bir şekilde etkinliğimizi yapıp, Mehmet kardeşimize onun dağlarından pozitif enerjimizi ve dualarımızı yollayacağız.” açıklamasında bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.