Av. Muhammet Kaçar; Çayımızın Geleceği için Taban Fiyat Güncellenmeli!

Av. Muhammet Kaçar; Çayımızın Geleceği için Taban Fiyat Güncellenmeli!

SAADET PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI AV. MUHAMMET KAÇAR, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN AÇIKLADIĞI YAŞ ÇAY TABAN FİYATI'NIN ÇAY MÜSTAHSİLLERİMİZİ BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIĞINI SÖYLEDİ. ÇAYIMIZIN GELECEĞİ İÇİN TABAN FİYAT GÜNCELLENMELİ DEDİ

"2024 yılı yaş çay sezonu öncesi taban fiyat konusunda açıklamalarda bulunmuştuk. Buna göre yaş çay taban fiyatının 25 tl, destekleme bedelinin de 3 tl olması gerektiğini belirtmiştik. Tarım Bakanlığını çay fiyatını 17 tl olarak açıklaması neticesinde bu fiyatın maliyetleri dahi karşılamayacağından çayın dalında kalması tehlikesiyle karşı karşıyayız açıklamasında bulundu." diyen Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar, "Taban Fiyat 25 lira, destekleme 3 lira olmalıdır. Ülke olarak yüksek bir enflasyon sürecini yaşamaktayız her ne kadar TUİK verilerine göre yıllık enflasyon %68-69 civarında olsa da gerçek enflasyon %150'den aşağı olmadığını hepimiz birebir yaşıyoruz." dedi.

"Geçen yıl 5 TL olan ekmek fiyatı Bugünlerde 12,5 TL olacağı söylenmektedir. Çay üreticilerimizin birçoğu şehir dışından çay sezonunda ilimize gelip çaylarını toplayarak tekrar bulundukları yerlere gitmeleri söz konusu. Ulaşım fiyatlarındaki artıştan dolayı da birçok üreticimizin gelemediğine şahit oluyoruz. Bugün yer yer mahallelerimize, köylerimize çay bahçelerine girilmediğini, üreticilerimiz çaresizlik içerisinde kendi kaderine terk edildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Toplanmamış olan çaylıklar olduğunu görüyoruz." diyen Kaçar, "Bu olumsuz gidişata son vermek adına Saadet Partisi olarak ülkemizde yaşanan enflasyon,  üretim maliyetindeki yüksek artışlardan dolayı asgari taban fiyatının 25 TL olması ve destekleme fiyatının da 3 lira olarak güncellenmesini çayımızın geleceği için zorunlu olduğu kanaatindeyiz." diye ekledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.