Ardeşen Belediyesi'nden İşçilerine % 55 Zam

Ardeşen Belediyesi'nden İşçilerine % 55 Zam

ARDEŞEN BELEDİYESİ İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDAKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI. PERSONELİN MAAŞLARINA % 55'E KADAR BİR ARTIŞ YAPILDI

Ardeşen Belediyesi'ne bağlı Arbelsan İnşaat Elektrik Üretim A.Ş. çalışanları ile Belediye İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başarıyla sonuçlandı. İmzaların atıldığı tören, Ardeşen Belediyesi’nin konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene , Chp Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan, belediye yöneticileri, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

ardesen-15.jpeg

Belediye Başkanı Enver Atagün, yaptığı konuşmada mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak çalışanların haklarını korumak adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Atagün, “Personelimizin maaşlarına %55'e varan bir artış sağladık. Ayrıca, maaşların asgari ücretin altına düşmemesi için minimum %5’lik bir fark koyduk. Sosyal haklarda da önemli iyileştirmeler yaptık. Ekonomik kısıtlamalarla karşı karşıya olsak da daha iyi koşullar yaratmak için çalışmalarımız devam edecek,” dedi.

ardesen-13.jpeg

Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar, sözleşmenin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çalışanlarımızın haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aldığımız zam önemli bir adım, ancak geçmişte yaşanan kayıpları da telafi etmeyi amaçlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

ardesen-1.jpeg

Sendika temsilcisi İlknur Dedecan ise, şeffaf bir süreç sonunda varılan anlaşmanın çalışanlar arasında motivasyonu artıracağına inandığını belirterek, “Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

ardesen-14.jpeg

Toplu iş sözleşmesi, Ardeşen Belediyesi çalışanları için önemli kazanımlar getirirken, her iki tarafın da memnuniyetini kazandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.