AMASYA'LI DOKTOR GELİN İZMİT'Lİ DAMAT DÜĞÜNLERİNİ RİZE 'DE YAPTI

AMASYA'LI DOKTOR GELİN İZMİT'Lİ DAMAT DÜĞÜNLERİNİ RİZE 'DE YAPTI

KAÇKAR'LARDAN RİZE 'DE YILIN DÜĞÜNÜ AMASYA'LI DOKTOR GELİN İZMİT'Lİ DAMAT DÜĞÜNLERİNİ RİZE 'DE YAPTI

          Yaklasık 4 yıldır Rize Kaçkar Devlet Hastanesinde görev yapıp son 1 yıldır Rİze RecepTayyip Erdoğan Arastırma Hastanesinde görev yapan Yrd.Doç.Dr.Tugba Uyar (Nöröloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi), sevdalısı olduğunu söylediği Rize'de düğününü yapıp hastaları ,öğrencileri,meslektaşları ve sevenleriyle birlikte horon etti.

Rize Çamlık Düğün Salonunda denizin üzerinde kemençe tulum eşliğinde el ele horon eden bu güzel insanların bir çoğu Rize'li değil di ama aynı ezgide el ele horonda ritim tutuyordu.
Yrd.Doç.Dr.Tuğba Uyar'ın  hastalarının gönlünde taht kurmuş güler yüzü ile şifa dağıtan bir Doktor olduğunu söyleyen hastaları Kaçkarlardan tulum u alıp geldiler.Rize'nin en küçük Tulumcu kızı Ülkem Türkyılmaz da Doktor hanımın düğününde ona olan sevgisini tulumun namelerine işledi..


 
BU ANLAMLI DÜĞÜNDE ,DOKTOR,ÖĞRENCİ,HASTA VE YAKINLARI BİR ARAYA GELDİ.
 
        Engelli dostu olarak da tanıdığımız  Yrd.Doç.Dr. Tuğba Uyar, Rize Engelsiz Yasam Derneği ,Rize Engelli Meclisi,Rize Özel Eğitim Meslek Yüksek Okulundaki Engelli ler için de güzel şeyler yapmaya çalışan gönlü güzel ve şifasını sevgiyle ilgiyle veren  bir insan.


 
- Eşim de bende Rize'li değiliz.Daha doğrusu buraya gelmeden önce Rize'li değildim.Yaklasık 4 yıldır burada çalışıyorum ,burayı tanıdıkca insanlarını tanıdıkca bende buralılara benzedim.



Buranın denizine mavisine yeşİline yaylasına insanına hakketten vuruldum buraya bu kadar sevdalı oldukdan sonra da istedim ki düğünüm de bir tulum bir kemençe olsun horon olsun sizler de bu isteğimde bana eşlik ettiniz hepinize teşekkür ederim .Dedi ve tüm misafirleri ile tek tek ilgilendi.
 


HABER: YASEMİN ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum