AFAD'tan Açıklama: Rize'de 80 Kişi Kurtarıldı

AFAD'tan Açıklama: Rize'de 80 Kişi Kurtarıldı

AFAD, Çayeli'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda mahsur kalan 80 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

AFAD Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlar ile alakalı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Rize genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde 9, Sarısu köyünde 42, Madenli beldesinde 24 ve Ağıran Şelalesi oteller mevkisinde 5 vatandaş, mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun dün geceden itibaren bölgede çalışmaları koordine ettikleri belirtilen açıklamada Köprübaşı köyünde 1 vatandaşın ve Madenli beldesinde 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 12 vatandaşın ise yaralı olarak hastaneye sevk edildiği belirtildi. Bölgede AFAD, jandarma, UMKE, emniyet, Türk Kızılay, DSİ, KGM, belediye ve STK'lardan görevlendirilen toplam 55 personel ve 12 aracın çalışmalarda görev aldığı ifade edilen açıklamada "Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan 12 köy yolunun açılması için ekskavatör, yükleyici, greyder, kanal kazıcı ve kamyonlar ile çalışmalar devam etmektedir." denildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.