90’LAR Türkçe Pop Müzikleri

90’LAR Türkçe Pop Müzikleri

90’lı yıllarda henüz şimdi ki gibi teknoloji gelişmemişken ve elektronik müzik ortamı oluşmamışken

 

90’lı yıllarda henüz şimdi ki gibi teknoloji gelişmemişken ve elektronik müzik ortamı oluşmamışken o dönemin gençleri arasında en çok 90’lar Türkçe pop müzik konuşulurdu. Pop müziğinin ülkemizde patlama yaşadığı 90’lı yıllar Türkçe pop müzik dünyasına kazandırdığı yetenekli isimler ve unutulmayan şarkıları ile hatırlanıyor. 90’ların şarkı sözlerinden, müziğine kadar çok farklı ve eskimeyen bir durumda olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. 90’lar Türkçe Pop Şarkılar, müzik türü olarak ilk kez anılmaya başlaması ile birlikte Türk pop müziğinin doğuşu tam olarak bu yıllarda gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

1990‟lı yıllarda Pop müzik tarzı, tüm müzik türlerini etkisi altına aldı. Hakan Peker, Yonca Evcimik, Tarkan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu, İzel, Çelik, Ercan, Oya-Bora ikilisi, Grup Vitamin daha adını sayamacağımız onlarca sanatçı bu döneme damgalarını vurmuş şarkıcı ve gruplardır. 90'lar pop müzik patlamasını 1989'da yayınladığı albümüyle Hakan Peker başlattı. Aşkın Nur Yengi'nin 1990'da yayınladığı "Sevgiliye" adlı albüm müzik piyasasını hareketlendirdi.

Yonca Evcimik ‘in ‘’Abone’2 adlı albümü dönemin gençlerini yeniden bu müziğe abone yapmıştı. Emel Müftüoğlu, Ozan Orhon, İzel-Çelik-Ercan, Oya-Bora, Yıldız Tilbe ve daha niceleri 90'lara damga vurdular. Türk pop müziği kendi endüstrisini oluşturdu O zamanlarda çok sevilen ve dinlenilen bu şarkıların farklı versiyon ve yorumlarla önümüze getiren bir dizi albüm ve cover çalışma müzik dünyasında adeta trend haline geldi.

90’lar Türkçe pop mp3 müzik şarkılarını sitemiz üzerinden internetin olduğu her yerden kesintisiz dinlemeniz mümkün. 90'lar Mp3 Türkçe Pop Listesine gerek masa üstü gerekse mobil cihazlarda dilediğiniz zaman erişim sağlayabilirsiniz.

Mobil cihazlarda arka planda da kolaylıkla çalıştırabilip 90'lar Türkçe Pop Mp3 Şarkılar dinleyebileceğiniz sitemiz internetin en düşük olduğu zamanlarda bile kaliteli ve net ses çıkışı sunar. Kullanıcı dostu olan sitemiz siz değerli müzikseverlerin istekleri doğrultusunda uzman editörler tarafından özenle seçilen türlere göre kategorilere ayrılmış kullanımı oldukça kolay bir sitedir.

Kaynak : https://muzikmp3indir.com/sanatci-5023-90-lar-mp3-indir

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.