3 bin 200 rakımlı yaylada şenlik

3 bin 200 rakımlı yaylada şenlik

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 3 bin 200 rakımlı Samistal Yaylası'nda, bölgede yaylacılık geleneğini yaşatmayı amaçlayan "Vartevor" şenliği düzenlendi.

Yaylacılar ve Fırtına İnisiyatifi üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, erken saatlerde Çamlıhemşin ilçesinde bir araya geldi. Buradan şenliğin yapılacağı yere hareket eden gruptakiler, Palovit Yaylası'nda jandarma ekiplerince durduruldu.

Jandarma tarafından araçlarından indirilen yaylacılar, kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından Samistal Yaylası'ndaki şenlik alanına gitti. Vatandaşlar, burada piknik yaparak tulum eşliğinde horon oynadı.

Yayla sakinlerinden Neriman Yücel, AA muhabirine, her yıl Samistal Yaylası'nda şenlik düzenlediklerini belirterek, "İnsanlar toplanarak yaylamıza geliyor. Burada kendilerince eğleniyorlar" dedi.

Gökçe Yılmaz ise yörenin gençleri olarak izinlerini Vartevor şenliklerine göre ayarladıklarını ifade ederek, "Burada büyüklerimize yardım ederek zaman geçiyoruz. Bizim için Vartevor şenlikleri çok önemli. Biz buralara sevdalıyız. Buralar bizden giderse nerede yaşarız, bununla ilgili bir fikrimiz yok. Burada yaylacılığın devamı için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yaylada hayvancılıkla uğraştığını anlatan Emine Şenocak, "Samistal Yaylamız çok güzel. Muhteşem bir yer. Burda çok güzel günlerimiz oluyor. Bizim gibi herkesin gelip bu yaylalara sahip çıkmasını istiyoruz. Vartevor şenlikleri unutulmuştu. Bunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Bugün burada herkesi görünce çok mutlu olduk. Herkesin bu yaylayı hatırlaması güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

Zeliha Gülay da jandarmanın bölgede güvenlik için arama yaptığını bugüne kadar görmediklerini belirterek, "Her yıl yaylamıza geliyoruz. Niçin bunu yaptıklarını bilmiyoruz. Güvenliğimizi sağlamak için olabilir. Biz yaylalarımızdan vazgeçmek istemiyoruz" dedi.














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.