2018'de Hizmete Açılan Ovit Tüneli'nde Zemin Yine Oynuyor

2018'de Hizmete Açılan Ovit Tüneli'nde Zemin Yine Oynuyor

RİZE-ERZURUM KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN VE 14 BİN 300 METRE UZUNLUĞUYLA DÜNYANIN EN UZUN DÖRDÜNCÜ ÇİFT TÜPLÜ TÜNELİ OLAN OVİT TÜNELİ'NDE YENİDEN ZEMİN SORUNU YAŞANIYOR. OVİT TÜNELİ'NDE ASFALT KABARMASI SÜRÜCÜLER İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR

İSMET KÖSOĞLU - İKİZDERE
Rize-Erzurum karayolu üzerinde bulunan ve 14 bin 300 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun dördüncü çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nde yeniden zemin sorunu yaşanıyor. Erzurum'dan Rize yönüne giden sağ tüpte asfalt zeminde meydana gelen kabarmalar, sürücüler açısından risk oluşturuyor.

2018 yılında tamamlanarak ulaşıma açılan Ovit Tüneli, dört mevsim kesintisiz ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilmişti. Ancak tünelin sağ tüpünde zeminde oluşan yükseltiler dikkat çekiyor. Sürücüler bu durumun ne zaman giderileceğini merakla bekliyor.

2018’de Açıldı, 412 Milyon Liraya Mal Oldu

Rize-Erzurum karayolu üzerinde, kış aylarında kar ve çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapanan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı geçidine alternatif olarak inşa edilen tünel, 2123 günlük çalışma sonunda tamamlanmıştı. Ovit Tüneli, 2018 yılında dönemin fiyatlarına göre 412 milyon 366 bin liraya mal olmuştu.

Aynı Sorun 2022’de de Yaşanmıştı

Tünelin aynı tüpünde 2022 yılı Kasım ayında da benzer bir zemin hareketi meydana gelmiş, bu nedenle tünel bir süre trafiğe kapatılmıştı. Yapılan kazı ve destekleme çalışmalarının ardından tünel yeniden ulaşıma açılmıştı.

Şimdiyse aynı tüpte tekrar ortaya çıkan asfalt kabarmaları, zeminle ilgili kalıcı bir çözüm ihtiyacını bir kez daha gündeme getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.