MURGUL HALKI MADEN’E SAHİP ÇIKTI

MURGUL HALKI MADEN’E SAHİP ÇIKTI. MADENİN KAPATILMA SÜRECİ KARARI DEVAM EDERKEN MURGUL MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKAN KEMAL KARA İLE DAMAR KÖYÜ MUHTARI ARİF ARSLAN İLÇE HALKINA SELENDİ: “MURGUL VE ARTVİN MADENİNE SAHİP ÇIK, EKMEĞİNE SAHİP ÇIK” MESAJI VERDİLER

BİR YANDAN YILLARDIR SÜREN MÜCADELE DİĞER YANDAN MADENİN KAPATILMASINI İSTEMEYEN İLÇE HALKI

Barajlar şehri Artvin, turizm ve yer altı zenginliği ile de Ülke ekonomisine katkı sunuyor.  Ancak bir yandan Artvin’in Kafkasör Yaylası‘ndaki Cerattepe mevkiinde yürütülen maden arama faaliyetlerine karşı verilen çevre ve hukuk mücadelesi sürerken diğer yandan Madenin kapatılmasını istemeyen bir kesim bulunuyor. Madenin kapatılmasını istemeyen Murgul halkı bir araya geldi.

Anayasa Mahkemesi, Cerattepe için verilen Çevresel Etki Değerlendirme olumlu raporunu iptal ederek, Anayasanın 20’nci maddesi uyarınca hak ihlali kararı verdi. AYM, Artvinlilerin sağlıklı çevrede yaşama hakkına dikkat çekti ve özel hayata saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme, yeniden yargılamanın yolunu açarak kararı, Rize İdare Mahkemesi‘ne gönderdi. Yeşil Artvin Derneği, AYM kararının ardından Cerattepe’de maden faaliyetlerin durdurulması için kamu idarelerine başvurdu. Süreç henüz devam ederken Murgul Muhtarlar Derneği Başkan Kemal Kara ile Damar Köyü Muhtarı Arif Arslan ilçe halkına selendi: “Murgul ve Artvin Madenine Sahip Çık, Ekmeğine Sahip Çık” mesajı verdiler.

Muhtarlar; “yürütmeyi durdurma kararının” yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyldiler.

İlçede faaliyet gösteren maden kuşaktan kuşağa birçok ailenin geçim kapısı oldu. “Biz maden çocuğuyuz” diyen ilçe halkı Maden karşıtlarına seslendi: “yeni Murgul’u gelin ve görün, her şey geçmişte kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Madene sahip çıkan vatandaş bekleyişini sürdürüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.