Artvin'de Organik Çay Üretimi Toplantısı

Artvin'de Organik Çay Üretimi Toplantısı

Artvin’de, Borçka Muratlı Çay Fabrikası Müdürlüğü'nde, Organik Çay Üretimi için istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın yanı sıra, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Bekar, Muratlı Çay Fabrikası Müdürü Gültekin Karaşah, çevre köy muhtarları, siyasi parti yetkilileri, kooperatif başkanları ve çok sayıda çay üreticisi katıldı.
İstişare ve bilgilendirme toplantısında konuşan Artvin Valisi Necmettin Kalkan, “Bölgedeki halkımızın geçim kaynağı olan çay ve diğer tarım ürünlerinde elde ettiği geliri nasıl artırabiliriz onun arayışı içine girdik. Başta vekilimiz olmak üzere. Dünyada gelişen sektör var organik tarım, Artvin’de organik tarım olur mu, bunun bölge insanına ekonomik olarak katkısı ne olur onu da bu anlamda konuşmaya geldik” dedi.
İstişare toplantısında söz alan Manastır Muhtarı Mehmet Şan, "Halkımızın bilinçsiz ve bilgi eksikliği ile yakalandığını ifade etmek istiyorum. Kullanılan kimyasal gübreler ile verim alıyoruz, bölgemizde kanserden ölen ve yakalanan hasta sayısı yüzde 80’e ulaştı, kazandığımız para yarın sağlığımıza yetecek mi" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine devreye giren Vali Kalkan, "karşı tarafında düşüncelerine saygı gösterilmesi gerekiyor ama siz bunu yapmıyorsunuz" diye tepki gösterdi.
Toplantıya katılan üretici Mustafa İslam ise, Devlet’ten Güreşen bölgesinde Çay Fabrikasını istedik yapılmadı, okul ve köprü istedik yapılmadı verilen sözler yerine getirilmedi" dedi. Bu sözler üzerine Vali Necmettin Kalkan yine müdahale ederek "burası siyaset meydanı değildir, konunun dışına çıkmayın" şeklinde uyarılar yaptı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.